Sestavine

  • ¼ glave rdečega zelja
  • ½ rdečega čilija
  • 1 rumena paprika
  • 1 limeta
  • 100 g sojinih kalčkov
  • 2 žlici sezamovega olja
  • 30 g praženih arašidov
  • 2 tunina steaka, debela 2 cm
  • 2 žlici sezamovih semen
  • sol in poper

Priprava

1.

Zelje naribamo ali narežemo na zelo tanke rezance, čili narežemo na tanke kolobarčke, papriko na tanke trakove, pol limete stisnemo, drugo polovico narežemo na krhlje. V skledi zmešamo sezamovo olje, sok ½ limete, sojine kalčke, grobo nasekljane arašide, sol in poper.

2.

Teflonsko ponev močno segrejemo. Tunina zrezka posolimo po obeh straneh in ju povaljamo v sezamovih semenih. Pečemo ju po 3 minute na vsaki strani, da porjavita in nastane sezamova skorjica, a je riba v sredini še rožnata. Pustimo ju počivati nekaj minut, nato postrežemo s solato in krhlji limete za pokapanje.

3