Sestavine

  • 150 g testeninskega rižka (orzo)
  • ½ žlice oljčnega olja
  • 2 vloženi pečeni rdeči papriki
  • prgišče oliv
  • velik ščep čilijevih kosmičev
  • ½ žličke posušenega origana
  • 400 g paradižnikovih koščkov iz pločevinke
  • 1 olupljen in strt strok česna
  • 125 g mocarele
  • sol in poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko in olive grobo narežemo. Testenine stresemo v srednje veliko ognjevarno posodo in jim primešamo olje, papriko, olive, čilijeve kosmiče in posušen origano. Dodamo paradižnikove koščke in strt česen, nato pa pločevinko do polovice napolnimo z vodo, ki jo vlijemo v posodo. Dobro premešamo, solimo in popramo. Posodo pokrijemo in pečemo 20 minut, dokler niso testenine skoraj kuhane. Tedaj jih vzamemo iz pečice in premešamo. Odstranimo folijo in vrnemo v pečico še za 5 minut.

2.

Prižgemo žar v pečici. Testenine vzamemo iz pečice in nanje natrgamo mocarelo, nato pa pečemo pod žarom, dokler se sir ne stopi in začne brbotati. Po želji postrežemo s solato.

6