Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 4 zares kakovostne svinjske zarebrnice (po 200 g) s kostjo
  • sol
  • poper
  • 40 g masla
  • 2 srednje veliki čebuli
  • 1 ½ žlice dijonske gorčice
  • 6 vejic timijana
  • 50 g grobih belih krušnih drobtin

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo olje in na njem rjavo popečemo zarebrnice, medtem jih solimo in popramo. Pomembno je, da zapečemo tako meso kot maščobo, zato zarebrnice v ponvi obrnemo tudi pokonci, da se popečejo tudi mastni deli. Mesa ne spečemo do konca. Prenesemo ga v plitev pekač.

2.

V ponvi razpustimo maslo in na njem pražimo drobno sesekljano čebulo na majhnem ognju, da je zelo mehka in zarumeni, trajalo bo kakih 15 minut. Vmešamo gorčico in timijanove lističe.

3.

Čebulno mešanico razporedimo po zarebrnicah, posujemo z drobtinami in jih potlačimo v čebulo. Postavimo v pečico za 20 minut oziroma toliko časa, da se obloga zlato rjavo obarva in je meso skoz in skoz pečeno. Zraven se priležeta solata in pražen krompir.

7