Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko

Široki rezanci s klobaso, skuto in baziliko
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2017
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 400 g pečenic
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- sol
- poper
- prgišče sveže bazilike (manjše lističe prihranimo za okras)
- 125 g albuminske skute
Priprava
V veliki ponvi segrejemo olje in na njem pražimo drobno sesekljana čebulo in česen približno 10 minut, da se zmehčata. Klobase olupimo, jih nadrobimo na koščke, dodamo v ponev in pražimo 5 minut, da se meso rjavo obarva. Dodamo paradižnikovo polpo in nežno kuhamo kakih 5 minut, da se omaka zgosti in je meso kuhano. Medtem skuhamo testenine po navodilih na zavitku, da so al dente.
Omako solimo in popramo ter pomešamo z odcejenimi rezanci. Vmešamo še natrgane liste bazilike, razdelimo v globoke krožnike in obložimo z albuminsko skuto. Po vrhu nameljemo malo popra in okrasimo s prihranjenimi lističi bazilike.
© Dedal d. o. o., 2021.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.