Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici masla
  • 1 čebula
  • 350 g riža za rižote
  • 2 dl belega vina
  • 250 g kuhanega kostanja
  • 1,2 litra vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1 žlička sesekljanih lističev timijana
  • 150 g masla
  • 150 g gorgonzole
  • 100 g sveže naribanega parmezana

Priprava

1.

V veliki kozici segrejemo olje in maslo. Ko se maslo stopi, dodamo drobno sesekljano čebulo in jo pražimo 5 minut, nato vsujemo riž in med mešanjem pražimo še nekaj minut, da postekleni. Nato prilijemo tekočino in mešamo, dokler ne povre.

2.

Kostanj nadrobimo na koščke in ga dodamo k rižu, nato pa po zajemalkah dodajamo vročo jušno osnovo in mešamo. Vsakič, ko jo dodamo, počakamo, da jo riž vpije, preden dodamo naslednjo, in ponavljamo, dokler riž ni kuhan, trajalo bo približno 15 do 20 minut. Pet minut pred koncem koncem kuhanja vmešamo še timijan.

3.

Rižoto odstavimo in vmešamo na kocke narezano maslo in gorgonzolo, posujemo s parmezanom in postrežemo.

3