Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 3 korenčki
  • 4 stebla zelene
  • 2 bučki
  • 4 stroki česna
  • 250 g mlete govedine
  • 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • 400 g širokih rezancev
  • 200 g zamrznjenega ali svežega graha
  • šopek peteršilja
  • sol in poper

Priprava

1.

Čebuli, korenčke, zeleno in česen drobno sesekljamo, bučki narežemo na kockice. V globoki ponvi za cvrenje segrejemo olje in nanj stresemo zelenjavo. Pražimo jo kakih 10 minut oziroma dokler se ne zmehča, če se začne prijemati ponve, pa prilijemo malce vode. Nato zvišamo temperaturo in v ponev stresemo mleto meso. Pražimo še nekaj minut in medtem s hrbtom žlice pritiskamo meso, da razdrobimo grudice. Vmešamo paradižnikovo mezgo, paradižnikovo polpo in za polno pločevinko vode. Omaka naj rahlo vre 15 minut, da se zgosti. Tedaj jo solimo in popramo.

2.

Medtem skuhamo testenine po navodilih na ovitku. Peteršilj grobo nasekljamo.

3.

V omako stresemo grah in kuhamo 2 minuti oziroma dokler se ne zmehča. Dodamo peteršilj, omako pomešamo s testeninami in postrežemo.

2