Sestavine

  • 280-gramski kozarec artičok (v olju)
  • 1 manjši por
  • 1 strok česna
  • 3 žlice kremnega sira
  • sok in lupina 1 limone
  • 250 g raviolov s špinačo in skuto
  • sol in poper
  • 2 veliki pesti rukole in nariban
  • parmezan, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

Artičoke odcedimo in prihranimo 1 žlico olja, nato jih grobo nasekljamo. Por tanko narežemo, česen pa stremo. Žlico olja, v katerega so bile vložene artičoke, segrejemo v veliki kozici in mu dodamo por in česen. Na srednji temperaturi ju pražimo 5 minut, da se por zmehča. Vmešamo nasekljane artičoke, kremni sir in limonovo lupino. Vse sestavine segrejemo in začinimo po okusu. Dodamo tudi malo limonovega soka.

2.

Raviole medtem skuhamo po navodilih proizvajalca, jih odcedimo in dodamo v kozico z artičokami in kremnim sirom. Dobro premešamo in po želji postrežemo z rukolo in naribanim parmezanom.

5