Sestavine

  • 500 g mletega puranjega mesa
  • 4 žlice svežih belih krušnih drobtin
  • ½ čebule
  • 2 žlički koromačevih semen
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 bučke
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
  • pest izkoščičenih oliv
  • 400 g linguin (ali špagetov)
  • sol
  • poper
  • nastrgan parmezan, ko postrežemo

Priprava

1.

Čebulo nastrgamo. Koromačeva semena stremo v možnarju. V skledi zmešamo puranje meso, krušne drobtine, čebulo in koromačeva semena ter obilno solimo in popramo. Oblikujemo 12 mesnih kroglic.

2.

V veliki ponvi segrejemo polovico olja. Vanjo stresemo mesne kroglice in jih cvremo, da se po vsej površini rjavo zapečejo. Nato jih vzamemo iz ponve in postavimo na stran. Bučke po dolgem razpolovimo in jih narežemo na tanke rezine. Česen tanko narežemo. V ponev vlijemo preostalo olje in vanjo stresemo bučke in česen. Kuhamo 3 minute, da se zmehčajo. Dodamo paradižnikovo polpo. Pločevinko do polovice napolnimo z vodo, jo vlijemo v ponev in nazadnje dodamo mesne kroglice. Pustimo rahlo vreti še 15 do 20 minut oziroma tako dolgo, da so mesne kroglice tudi v sredini kuhane, omaka pa dovolj gosta.

 

3.

Medtem skuhamo testenine po navodilih na embalaži. Odcedimo jih in premešamo z nekaj žlicami paradižnikove omake, da se jih oprime. Na posamezne porcije položimo mesne kroglice in jih prelijemo s preostalo omako. Potresemo s parmezanom in postrežemo.

4