Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti
  • olje
  • 1 vejica rožmarina
  • 4 stroki česna
  • 1 čebula ali 2 šalotki
  • nekaj zrn črnega popra
  • belo vino ali voda

Priprava

V kozico nalijemo toliko olja, da sega 1  cm visoko, in ga segrejemo. V vrelo olje vložimo piščančja bedra brez kosti in jih po obeh straneh popečemo, da se zlato rumeno obarvajo. Nato temperaturo zmanjšamo in dodamo rožmarin, česen, čebulo ali šalotko in nekaj zrn črnega popra. Pečemo še približno 20 minut, medtem občasno dolijemo majhno količino belega vina ali vode. Minuto pred koncem kuhanja prilijemo pol decilitra tekočine. Pečene kose piščanca odlagamo na kuhinjski papir, da vpije odvečno maščobo, in ponudimo s krompirjevim pirejem z brokolijem.

Nasvet

Piščancu se najbolje poda pire z brokolijem.

3