Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože
  • sok 2 limon
  • 2 žlici oljčnega olja
  • ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
  • 3 strti stroki česna
  • 200 g pirinega kuskusa
  • 80 g rozin
  • 2,5 dl vroče piščančje jušne osnove
  • 80 g izkoščičenih zelenih oliv
  • 1 pločevinka (400 g) čičerke
  • pest sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Piščančje prsi prerežemo v obliko metulja tako, da začnemo rezati na tanjši strani prsi vse do 1 cm pred koncem in prsi razpremo kot knjigo. Limonov sok, olje, čili in česen zmešamo in s polovico mešanice natremo piščančje prsi ter pustimo, da se 15 minut marinirajo.

2.

Medtem damo v večjo skledo kuskus in rozine ter prelijemo z vročo jušno osnovo. Skledo tesno prekrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo nabrekati 5 minut.

3.

Rebrasto ponev, lahko pa tudi navadno, segrejemo in v njej 4 minute na vsaki strani pečemo piščančje prsi, da se zlato rjavo obarvajo in skoz in skoz spečejo.

4.

Kuskus razrahljamo z vilicami in mu primešamo narezane olive, odcejeno in oplaknjeno čičerko, sesekljan peteršilj in preostalo polovico marinade. Jed začinimo s soljo in poprom ter postrežemo s piščancem.

3