Sestavine

  • 25 g testenin metuljčkov
  • 15 g špinačnih listov
  • 2 rezini mesnate slanine
  • 6 češnjevih paradižnikov
  • ½ žlice kisle smetane
  • ¼ žličke polnozrnate gorčice
  • sol

Priprava

1.

Testenine v osoljeni vodi skuhamo po navodilih na zavitku in jih oplaknemo s hladno vodo, da jih na hitro ohladimo.

2.

Rezini slanine popečemo in natrgamo na koščke. Špinačne liste narežemo, paradižničke pa razpolovimo. Slanino, špinačo, paradižničke, kislo smetano in gorčico zmešamo ter solimo. V dobro zaprti posodi čez noč shranimo v hladilniku. Naslednji dan testenine in omako zmešamo, da dobimo pisano testeninsko solato.

Popoln posladek

Testeninska solata bo še bolj slastna, če nas bo po njej pričakale fine mandarine v čokoladni srajčki.

1