Sestavine

  • 1 velik jajčevec (pribl. 350 g)
  • 1 večja bučka (pribl. 300 g)
  • 2 na plamenu pečeni papriki
  • 1 strok česna
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol in poper
  • 250 g albuminske skute (rikote)
  • 25 g drobno naribanega parmezana
  • 3 na soncu posušeni paradižniki v olju
  • drobno naribana lupinica ½ limone
  • 8 listov bazilike
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • ½ žličke sladke mlete paprike

Priprava

1.

Jajčevec in bučko po dolgem narežemo na 2 do 3 mm tanke rezine – dobiti bi morali po 8 rezin vsakega. Pečene paprike očistimo semen, jih popivnamo, da jih osušimo, in narežemo na četrtine. Strt česen zmešamo z oljčnim oljem ter malo soli in popra.

2.

Na srednjem ognju segrejemo rebrasto ponev. Rezine bučke in jajčevca premažemo s česnovim oljem in jih pečemo 2 do 3 minute na vsaki strani, da so popolnoma mehke in rahlo ožgane (to bomo morali narediti v več porcijah). Lahko jih spečemo tudi na žaru. Pečene preložimo na krožnik in pustimo, da se ohladijo. Zelenjavo lahko spečemo že dan prej in pokrito shranimo v hladilniku, pred postrežbo pa jo ogrejemo na sobno temperaturo.

3.

Zmešamo skuto, parmezan, drobno narezan posušen paradižnik, limonovo lupinico, sol in poper. Rezine jajčevca položimo na veliko desko in vsako obložimo z rezino bučke, kosom paprike in listom bazilike. Na vrh položimo žlico skutne mešanice, zvijemo v zvitke in jih spnemo z zobotrebci.

4.

Zvitke zložimo na krožnik, posujemo z grobo sesekljanim peteršiljem in mleto papriko ter ponudimo.

Nasvet

Poskrbimo, da so bučke in jajčevci dobro pečeni in lepo ožgani – premalo pečeni jajčevci res niso okusni.

4