Sestavine

  • 1 liter piščančje jušne osnove
  • ½ maslene buče
  • 2 fileja piščančjih prsi
  • 400 g kratkih testenin (na primer casarecce)
  • 50 g kremnega sira
  • 75 g ameriških orehov pekanov (lahko tudi navadnih)
  • majhen šopek peteršilja
  • 25 g sveže naribanega parmezana in še malo, ko postrežemo
  • sol in poper

Priprava

1.

Bučo olupimo in narežemo na majhne koščke. Jušno osnovo nalijemo v kozico, segrejemo do nežnega vrenja, dodamo bučo in piščančje prsi ter nežno kuhamo 15 minut ali toliko časa, da sta meso in buča kuhana. Če se meso skuha prej, kozico odstavimo, ga vzamemo iz juhe in prihranimo, bučo pa še naprej kuhamo do mehkega. Bučo s penovko poberemo iz juhe, ki jo pustimo v kozici.

2.

Juho spet zavremo in dodamo testenine; tekočine mora biti le toliko, da komaj prekriva testenine. Kuhamo jih toliko časa, da se komaj zmehčajo in vpijejo večino juhe, medtem redno mešamo. Če je treba, med kuhanjem dodamo še malo juhe. Piščančje meso natrgamo na koščke.

3.

Bučo dodamo v kozico k testeninam, nato dodamo še kremni sir, nasekljane orehe, nasekljan česen in parmezan. Nežno kuhamo še 1 do 2 minuti, nato dodamo piščanca. Solimo in popramo, razdelimo na krožnike in posujemo s še malo parmezana.

5