Sestavine

  • 2 žlički kuminovih semen
  • ščepec nasekljanega čilija
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 600 g korenja
  • 150 g rdeče leče
  • 1 l vroče zelenjavne jušne osnove
  • 1,2 dl mleka
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • jogurt in čabata, ko postrežemo

Priprava

1.

Korenje operemo in grobo naribamo (ni ga treba olupiti). Veliko ponev segrejemo in brez olja eno minuto pražimo kumino in čili, da semena zadišijo in začnejo skakljati po ponvi. Polovico semen odstranimo iz ponve in prihranimo. V ponev damo olje, korenje, lečo, zelenjavno jušno osnovo in mleko. Zavremo in kuhljamo 15 minut, da leča nabrekne in se zmehča.

2.

Juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom in začinimo s soljo in poprom. Nalijemo jo v skodele, v vsako dodamo žlico jogurta in jo posujemo s prihranjenimi kuminovimi semeni. Juho potresemo z lističi peteršilja in postrežemo s čabato.

30