Sestavine

  • 4 telečji ali svinjski zrezki od stegna (po 180 g)
  • 200 g kajmaka
  • sol
  • moka
  • 2–3 jajca
  • drobtine
  • maščoba za cvrenje

Priprava

1.

Zrezke potolčemo na debelino 3 mm in jih po obeh straneh solimo. Po dolžini zrezkov 1 cm stran od roba naložimo kajmak, preostale robove pa pomokamo. Zrezke tesno zavijemo v rulado in robove stisnemo.

2.

Zvitke paniramo najprej v moki, nato v razžvrkljanih jajcih in nazadnje v drobtinah. Po želji jih lahko paniramo dvakrat.

3.

V veliki ponvi segrejemo maščobo in v njej cvremo zvitke približno 6 minut, vmes jih dvakrat obrnemo. Ocvrte razmastimo na kuhinjskem papirju in ponudimo s poljubno prilogo – zraven se priležeta pomfrit in limona, pa tudi grah.

6