Polnjena zelenjava
piše: uredništvo
19piše: uredništvo
19O: V pečici je mogoče pripraviti veliko vrst polnjene pečene zelenjave. Poleg zelo priljubljenih bučk in jajčevcev lahko pripravimo še polnjene polovičke paprik, polnjene izdolbene paradižnike in kolerabico. Polnimo lahko tudi razpolovljeno čebulo, ki smo ji prej odstranili sredico, prav tako pa lahko za to uporabimo še kakšno manjšo bučo ali pa večji krompir, ki ga olupimo, razpolovimo in izdolbemo. Izdolbeno meso potem drobno nasekljamo in ga dodamo masi; najpogostejša je masa iz mletega mesa. Z njo napolnimo zelenjavo in polnjene zelenjavne polovičke spečemo v pečici. Če pripravljamo polnjene kolerabice, krompir ali čebulo, jih lahko pred peko še malo skuhamo.
Polnjene paprike po mediteransko
Nadevani bučkini cvetovi z olivnim prelivom
Nadevani jajčevci s paradižnikom in mocarelo
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.