Izbira in shranjevanje lubenice
piše: uredništvo
17piše: uredništvo
17O: Ko v trgovini pridete pred kup lubenic, je pomembno, da ste s pogledom najprej pozorni na njeno obliko, ki mora biti simetrična, ovalna ali okrogla. Lupina mora biti čvrsta in brez mehkih delov. Pozorni bodite tudi na barvo in madeže na njej. Pege naj bodo rumene in enakomerno razporejene. Izognite se lubenicam z bledimi, zelenkastimi pegami (te niso zrele) in takim s prevelikim rumenim »trebuhom«. Lubenice moramo tudi potežkati; težja vsebuje več soka in je boljša. Med enako velikimi lubenicami izberite najtežjo. Ko po lubenici potrkamo, mora votlo zadoneti. Seveda je najbolje, če lahko lubenico poskusimo kar pri prodajalcu! Ko izbrano lubenico prinesemo domov, jo shranimo na nekoliko nižji temperaturi od sobne in ne v hladilniku, saj nizka temperatura slabo vpliva na okus in teksturo lubenice. V hladilniku jo hranimo le nekaj ur, preden jo zaužijemo. Tudi načeto lubenico shranimo v hladilniku, zavito v plastično folijo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.