Novi trend: pistacije

Zdi se, da so pistacije v zadnjem obdobju vendarle dočakale svojih pet minut slave. Pet dolgih minut. Iz banjic obmorskih sladoledarjev se je okus pistacij razširil v urbana mestna središča, kjer se v nežne zelene odtenke barvajo slaščice vseh vrst. Pistacije najdemo v posipih sladkih baklav, kremah bogato obloženih palačink in številnih izpeljankah na temo listnatega testa, od klasičnih francoskih rogljičkov do viralne prehranske uspešnice: zmajevih rolic iz Ljubljane.

Zmajeve rolice s pistacijami (cromboloni)

Zmajeve rolice s pistacijami (cromboloni)

Kako pravilno shranjevati pistacije?

Pistacije moramo shranjevati v suhem prostoru v nepredušno zaprti posodi, saj se sicer hitro navzamejo vlage in drugih okusov iz okolice. Če se vendarle zgodi, da se nekoliko navlažijo (a ne pokvarijo), jim lahko nekaj hrustljavosti povrnemo tako, da jih na suho popražimo v ponvi. Olupljene pistacije lahko tudi zamrznemo in porabimo v nekaj mesecih.

OZNAKE