Sestavine

  • 2 rdeči papriki
  • 2 rumeni papriki
  • 400 g grškega jogurta
  • sok in lupinica 1 limete
  • 4 žlice drobno narezane mete
  • sol
  • poper
  • 2 žlici repičnega olja

Priprava

1.

Žar pripravimo za direktno peko (165 °C). Paprike razpolovimo, očistimo in premažemo z oljem. Položimo jih na žar in pečemo približno 10 minut, medtem jih enkrat obrnemo.

2.

Jogurt zmešamo z meto ter limetinim sokom in lupinico, solimo in popramo. Postrežemo s papriko.

Cela paprika, pečena na žaru

Na žaru lahko spečemo tudi cele paprike, ki jih nato uporabimo za solate in druge jedi ali pa jih zamrznemo.

 

Na žaru jo pečemo (in medtem obračamo), da je po vseh straneh enakomerno mehurjasta in ožgana. Nato jo damo v posodo, ki jo pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da bo kožica odstopila od mesa. Čez nekaj minut jo olupimo. Odstranimo ji peclje in semena, nazadnje pa jo lahko še narežemo na fileje, tako da jo po dolgem prerežemo, razpremo in po dolgem še enkrat razpolovimo.

 

Kako paprike popeče chef Bine Volčič, pa si oglejte tukaj.

4