Sestavine

  • 2 veliki jajci
  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • nastrgana lupina in sok 1 velike bio limone
  • 2 žlici navadnega jogurta
  • 1 velik kuhan file piščančjih prsi brez kože
  • 40 g mešanih oliv brez koščic
  • 40 g sušenih paradižnikov
  • 1 majhen šopek bazilike
  • 1 majhna glava solate ledenke
  • 30 g pistacij
  • sol in poper

Priprava

1.

Solato natrgamo na posamezne liste, olive prerežemo na pol, baziliko narežemo, pistacije grobo nasekljamo in popražimo v suhi ponvi.

2.

V kozici zavremo vodo in pri zmerni temperaturi jajci kuhamo 7 minut. Nato ju s penovko poberemo iz kropa in položimo v skledo z mrzlo vodo. Ko se ohladita, ju pazljivo olupimo in prerežemo na pol.

3.

Medtem z metlico za stepanje zmešamo oljčno olje, limonovo lupino in sok ter jogurt. Preliv obilno solimo in popramo. Meso natrgamo na kose in ga zmešamo z olivami, sušenimi paradižniki, baziliko in solato. Dodamo preliv, po želji še dodatno solimo in popramo ter vse skupaj dobro zmešamo.

4.

Solato razdelimo v dve skledici. Na vrh položimo jajce in potresemo s pistacijami.

4