Sestavine

kolački

  • 110 g zmehčanega masla
  • 110 g rjavega sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 110 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1–2 žlici mleka

krema

  • 125 g zmehčanega masla
  • 185 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica mleka

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi košaricami.

2.

Penasto stepemo maslo in sladkor, da dobimo rahlo in kremno zmes. Jajci stepemo z vaniljevim izvlečkom in ju postopoma vmešamo v masleno zmes.

3.

V testo vmešamo moko in pecilni prašek ter 1 do 2 žlici mleka. Dobro premešamo, da se testo lepo loči od kuhalnice. Papirnate košarice do polovice napolnimo s pripravljenim testom.

4.

Kolačke pečemo 12 do 15 minut, da so čvrsti na dotik in se zlato rjavo obarvajo. V pekaču naj se ohlajajo 5 minut, nato jih previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladijo.

5.

Medtem pripravimo kremo. Penasto stepemo maslo, da postane zelo mehko. Postopoma dodamo sladkor v prahu, nazadnje pa še malo mleka, da bomo kremo laže nabrizgali. Kremo damo v brizgalno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo od sredine navzven vrtinčasto okrasimo kolačke.

7