Sestavine

  • 4 piščančja bedra brez kosti (po 250–320 g)
  • sol
  • 2–3 žlice olja iz nepraženega sezama
  • 800 g rdeče čebule
  • 1 žlica masla
  • 200 ml soka rdeče pese
  • 200 ml malinovega soka
  • 400 ml piščančje jušne osnove
  • 200 g zamrznjenih malin
  • 1 žlica praženih semen črnega sezama
  • sveže mlet poper

Priprava

1.

Žar pripravimo za peko na direktni vročini na 190 do 210 °C (navodila za pripravo žara poiščite v knjigi Weber – Litoželezna posoda & plošča). Litoželezno posodo v zaprtem žaru segrevamo 12 do 15 minut.

2.

Piščančja bedra dobro natremo s soljo. V segreti litoželezni posodi v zaprtem žaru 6 do 8 minut na sezamovem olju pečemo piščančja bedra, obrnjena s kožo navzdol.

3.

Medtem olupimo čebulo in jo razrežemo na četrtine. Piščančja bedra v posodi obrnemo, dodamo čebulo in maslo ter v zaprtem žaru pečemo še 3 do 5 minut, medtem pa večkrat premešamo.

4.

Nato prilijemo sok rdeče pese, malinov sok in jušno osnovo. Posodo prekrijemo in sestavine v zaprtem žaru kuhamo 30 do 35 minut.

5.

Približno 10 minut pred koncem priprave bedra premešamo, da so oblita z omako, dodamo maline in v posodi brez pokrovke v zaprtem žaru spečemo do konca.

6.

Litoželezno posodo odstranimo z žara in pustimo, da piščanec počiva 3 do 5 minut. Pred postrežbo jed potresemo s sezamom, solimo in popramo.

Nasvet

Za cvrenje uporabljamo olje iz nepraženega sezama, saj se sicer hitro zažge in zagreni.

1