Med čakanjem na dobrote z žara …
Članek je objavljen na Revija Dober tek
Medtem ko se žar mojster posveča pravilni pripravi žerjavice in skrbnemu spremljanju temperature, na kateri se bodo pekle vse dobrote, lačni gostje že nestrpno čakajo … S čim jim postreči?
Ob pijači dobrodošlice bi veljalo postreči kaj slastnega, prigrizek, s katerim si privežemo dušo in sproščeni pričakamo nadaljnje kulinarično razvajanje.
Kaj tako diši? Topla česnova bageta!
Baguette Garlic, hrustljava štručka z dodatkom masla s česnom, bo kot nalašč za veselo družbo, ki nestrpno pogleduje proti žaru. Tople začinjene bagete se lepo podajo h kozarcu vina, piva ali pa kakšnega priljubljenega aperitiva. A naj vas ne preseneti, ko bo hrustljavih grižljajev zmanjkalo v hipu, ko boste košarico, ki bo pod prtičem skrivala popečen Baguette Garlic, prinesli na mizo! K sreči jih lahko kupimo na zalogo, priročno shranimo in tako poskrbimo, da povpraševanje nikdar ne preseže ponudbe.
Zeliščno maslo ob in na žaru
Kadar nam čas in volja omogočata, da se lotimo kakšnega pekovskega podviga, lahko bagete z zeliščnim maslom pripravimo kar sami – popečemo jih lahko v pečici ali na žaru! Pri tem nam bo še kako prav prišlo MEGGLE maslo z zelišči, s katerim bomo poskrbeli za slasten nadev.
Odličen prigrizek za družbo, ki se je nedavno z družbenih omrežij preselil za domača omizja, so čudovite maslene plošče. Za pripravo lahko izberemo navadno ali zeliščno maslo ter poljubne dodatke, po vrhu pa posujemo domači drobnjak ali drobne cvetlice, da bo lahko tudi naša plošča zasijala na fotografijah za raznovrstna omrežja.
MEGGLE maslo z zelišči se seveda odlično druži tudi z dobrotami z žara – dodajte ga večjim kosom mesa ali morskim dobrotam, z njim nadevajte krompir ali pa ga razporedite po sladki koruzi.
Naj bo poletje ravno prav mastno in kar se da slastno!
:::
Naslovna fotografija: Evan Wise / Unsplash
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.