Pekači za torte
piše: uredništvo
11V: Zakaj se v nekaterih receptih za pripravo torte potrebuje cel navaden okrogel pekač za biskvit, ponekod moramo vzeti pa samo obroč in dno zapreti s papirjem za peko?
O: Vedno, kadar pečete torto, ki je nekako standardne velikosti (recimo premera 22 do 26 cm), uporabite klasičen okrogel model za torto. Tako boste vsaj vedeli, da boste imeli lepo enakomerno okrogel biskvit. Tisti raztegljivi obroč se po navadi uporablja samo za peko malih ali pa zelo velikih tort, kar je tudi njegova prednost. Vendar pa ga moramo nekako zapreti, da nam tekoče testo ne steče skozi katero pozabljeno luknjico, kar po navadi naredimo s papirjem za peko. Tak obroč je zelo praktičen pri sestavljanju že pečenega biskvita, ko biskvitne oblate mažemo s kremo, oblagamo s sadjem in sestavljamo. Z obročem lahko tudi obrežemo že pečen biskvit, če ni tako okrogel, kot bi moral biti. Ne glede na recept pa lahko pri peki biskvita uporabimo tisti tortni model ali obroč, s katerim smo najbolj navajeni delati.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.