Torta St. Honoré
Članek je objavljen v reviji Dober tek, marec 2017
Francoska klasika, ki vedno naredi vtis!
Osnova iz listnatega testa je obložena z venčkom iz paljenega testa ter nadevana s slaščičarsko kremo (oziroma njeno različico, Chiboustovo kremo) in pomočena v zlati karamel, na vrhu pa se bleščijo vanj pomočene mini princeske in kupček stepene smetane. To prefinjeno sladico si je menda leta 1847 izmislil slaščičar Chiboust, ki je imel slaščičarno na pariški ulici Saint-Honoré – tako torta kot ulica sta poimenovani po svetem Honoriju, ki je bil škof v Amiensu in je v Franciji zavetnik pekov in slaščičarjev. Za matere, žene in mučenike …
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.