Sestavine

  • 330 g zamrznjenega listnatega testa
  • 150 g surovega marcipana
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 50 g kandirane pomarančne lupine
  • kozarček ruma
  • 1 žlica medu
  • 1 rumenjak
  • moka in sladkor v prahu za delovno površino
  • jajce za premaz
  • mandljevi lističi za posip

Priprava

1.

Listnato testo odtajamo. Marcipan drobno narežemo in s presejanim sladkorjem v prahu, rumom in medom zgnetemo v gladko maso. Pomarančno lupino drobno nasekljamo in vmešamo v marcipanovo maso. Testo razvaljamo na pomokani delovni površini približno 3 mm debelo.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Moko skrbno pometemo s površine razvaljanega testa, nato pa testo premažemo s stepenim rumenjakom. Na delovni površini, ki smo jo potresli s sladkorjem v prahu, tanko razvaljamo marcipanovo maso v velikosti listnatega testa. Marcipanovo maso položimo na listnato testo in dobro pritisnemo. Izrežemo 10 podolgovatih trikotnikov in jih zvijemo v palčke. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Marcipanove palčke potresemo z mandljevimi lističi in hrustljavo spečemo v prej ogreti pečici (približno 15 minut) do rjave barve.

18