Sestavine

  • 6 domačih jajc
  • 10 g masla
  • 10 ml oljčnega olja
  • 10 g sesekljane čebule
  • šopek zelišč (koromač, drobnjak, bazilika, timijan, šetraj, majaron ...)
  • 30 g kuhane špinače
  • sol
  • poper
  • 10 g naribanega parmezana
  • mešana solata za prilogo

Priprava

1.

Jajca ubijemo v primerno posodo. Dodamo sol, poper, parmezan in na hitro premešamo. Špinačo skuhamo, temeljito odcedimo in grobo narežemo. V ponvi na maslu in olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo zelišča in jih na hitro prepražimo, da spustijo aromo. Dodamo špinačo in še malo popražimo. Prilijemo jajčno zmes in pečemo na živahnem ognju, da na pol zakrkne, medtem vseskozi mešamo.

2.

Drugo ponev segrejemo in pokapljamo z oljem. Nanjo prelijemo na pol zakrknjeno jajčno maso, da dobi lepo obliko. Ko se na eni strani zlato zapeče, ponev pokrijemo s pokrovko ali krožnikom in obrnemo, da frtalja ostane na pokrovki, nato pa jo s pokrovke previdno stresemo nazaj v ponev in zapečemo še na drugi strani. Ko je frtalja na otip čvrsta in elastična, je pečena. Zrežemo jo na 8 kosov in še toplo ponudimo z zabeljeno mlado solatko, ki jedi doda svežino.

18