Sestavine

  • 140 g moke
  • 85 g polnovredne moke
  • 200 g korenja
  • 3 rezine vloženega ananasa in 2 žlici soka iz pločevinke
  • 1 jajce
  • 100 g sladkorja
  • 50 g sončničnih semen
  • 1,5 dl sončničnega olja
  • 2 žlički mletega cimeta
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali aroma
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 1 žlička pecilnega praška
  • sol
  • sončnična semena in otrobi za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Korenje ostrgamo, do mehkega skuhamo in pretlačimo v korenčkov pire. Rezine ananasa razrežemo na koščke. Obe vrsti moke, sodo bikarbono, pecilni prašek, cimet in ščepec soli premešamo. V drugi posodi dobro zmešamo olje in sladkor.

2.

Korenčkov pire, koščke ananasa, ananasov sok in vaniljo dodamo mešanici olja in sladkorja. Vanjo ubijemo jajce in temeljito premešamo, nato vmešamo še sončnična semena. Mokri mešanici dodamo suho in zmešamo, da se sestavine sprimejo.

3.

Iz papirja za peko izrežemo dvanajst 10-centimetrskih kvadratov, ki jih položimo na odprtine na modelu za mafine, ali pa odprtine obložimo s papirnatimi košaricami in vanje razporedimo maso, ki jo posujemo z otrobi in sončničnimi semeni. Pečemo 20 do 25 minut, nato pustimo, da se kolački ohladijo.

16