Borut Jovan

Borut kuha s čustvi. Pravi, da je ljubezen do kuhanja podedoval po svojem starem očetu, odločitev, da bo kuhar, pa trdno sprejel že ...

Preberi več

Kakovost vina

Kaj je pravzaprav kakovost vina? Kako lahko neko vino ovrednotimo? Kako izrazimo njegovo kakovost in jo primerjamo s kakovostjo nekega drugega vina, ki ...

Preberi več

Opatija

Ko je bila Opatija eno izmed najprivlačnejših počitniških krajev nekdanje avstro-ogrske monarhije, so tu svež morski zrak s polnimi pljuči vdihavale mnoge kronane ...

Preberi več

Pekoča strast

Pekoča paprika, feferon, čili ali pravilneje čile, je strast. Tisti, ki imamo radi pekoče, se ne moremo odreči užitku pekočih okusov, ki nam ...

Preberi več

Pica

Vsak ima svojo najljubšo – s testom, tankim kot list ali za prst debelim, z le tremi sestavinami ali s toliko obloge, da ...

Preberi več

Skodelica kave

Pisati o kavi je kot pisati o vinu: nemogoče je napisati vse. Njena zgodovina sega nekaj stoletij v preteklost in njena vloga v ...

Preberi več

Batič

Minilo je kar debelih deset let, odkar smo pisali o Batičevih iz Šempasa v Vipavski dolini. V tem času so se iz njihove ...

Preberi več

Kuhinja jugovzhodne Azije

Res je, nikoli ne bi pisali o evropski in ameriški kuhinji, morda ni prav govoriti niti o azijski kuhinji kot celoti, pa vendar ...

Preberi več

Cvrtje v oljčnem olju

Cvremo lahko tudi v oljčnem olju, kar bo morda marsikoga presenetilo.

Preberi več

Oljčno olje v gastronomiji

Pogosto nekatere trditve glede vrednotenja kakovosti oljčnega olja izvirajo iz neznanja oziroma nepoznavanja oljčnega olja. Tako lahko slišimo, da je olje »bolj ali ...

Preberi več

Glasujte za svojo najljubšo restavracijo!

Slovenija je v zadnjih letih postala priljubljena gastronomska destinacija, na kulinarični zemljevid pa nas je umestil tudi častni naziv Evropske gastronomske regije za ...

Preberi več