Vse zgodbe (401)
Borut Jovan
Borut kuha s čustvi. Pravi, da je ljubezen do kuhanja podedoval po svojem starem očetu, odločitev, da bo kuhar, pa trdno sprejel že ...
Preberi večKakovost vina
Kaj je pravzaprav kakovost vina? Kako lahko neko vino ovrednotimo? Kako izrazimo njegovo kakovost in jo primerjamo s kakovostjo nekega drugega vina, ki ...
Preberi večOpatija
Ko je bila Opatija eno izmed najprivlačnejših počitniških krajev nekdanje avstro-ogrske monarhije, so tu svež morski zrak s polnimi pljuči vdihavale mnoge kronane ...
Preberi večPekoča strast
Pekoča paprika, feferon, čili ali pravilneje čile, je strast. Tisti, ki imamo radi pekoče, se ne moremo odreči užitku pekočih okusov, ki nam ...
Preberi večPica
Vsak ima svojo najljubšo – s testom, tankim kot list ali za prst debelim, z le tremi sestavinami ali s toliko obloge, da ...
Preberi večSkodelica kave
Pisati o kavi je kot pisati o vinu: nemogoče je napisati vse. Njena zgodovina sega nekaj stoletij v preteklost in njena vloga v ...
Preberi večBatič
Minilo je kar debelih deset let, odkar smo pisali o Batičevih iz Šempasa v Vipavski dolini. V tem času so se iz njihove ...
Preberi večKuhinja jugovzhodne Azije
Res je, nikoli ne bi pisali o evropski in ameriški kuhinji, morda ni prav govoriti niti o azijski kuhinji kot celoti, pa vendar ...
Preberi večCvrtje v oljčnem olju
Cvremo lahko tudi v oljčnem olju, kar bo morda marsikoga presenetilo.
Preberi večOljčno olje v gastronomiji
Pogosto nekatere trditve glede vrednotenja kakovosti oljčnega olja izvirajo iz neznanja oziroma nepoznavanja oljčnega olja. Tako lahko slišimo, da je olje »bolj ali ...
Preberi večGlasujte za svojo najljubšo restavracijo!
Slovenija je v zadnjih letih postala priljubljena gastronomska destinacija, na kulinarični zemljevid pa nas je umestil tudi častni naziv Evropske gastronomske regije za ...
Preberi več