Galerija okusov

Prvi pomladni petek je restavracija Galerija okusov tudi uradno odprla svoja vrata. O tem so v kulinaričnih krogih šušljali že mesece. Restavracija, ki ...

Preberi več

Sardela – najbolj zaželena drobna riba

Sardeli bi lahko rekli tudi ribja princeska. Tako drobna, lepa in zaželena je kot vitka princeska iz pravljic. Ko se poleti pridružim ribičem ...

Preberi več

Uroš Jakša

Uroš Jakša je pred natanko dvema letoma postal vodja kuhinje zanimivega projekta Gostilna dela. Gre za socialno podjetje, ki daje priložnost mladostnikom brez ...

Preberi več

Slovensko vinogradništvo

V naši reviji smo v vinskem delu predstavili številne domače in tuje pridelovalce vin in vinske pokrajine. Vsekakor je v naši zavesti, da ...

Preberi več

Pomlad na krožniku: regrat, trobentice in čemaž

Velikonočni prazniki so polni dobrot, ki napolnijo naše telo. Toda če upoštevamo tradicionalne jedi, so obroki pravilno sestavljeni in ne obremenijo toliko našega ...

Preberi več

Potice – Nasveti za uspešno peko

Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in pust, nikakor pa ne sme manjkati ob velikonočnem zajtrku. Z upoštevanjem naših nasvetov ...

Preberi več

V 14 burgerjih okrog sveta

Pridružite se nam na poti okrog sveta, na kateri si bomo ogledali burgerje in njihove polpetaste sorodnike iz mletega mesa: tu je seznam ...

Preberi več

Francoska strategija za promocijo kulinarike

Na prvi pomladni dan, 21. marca, bo več tisoč restavracij na petih kontinentih slavilo francosko kuhinjo. Globalni kulinarični dogodek Gout de France/Good France ...

Preberi več

Skrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi

Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh ...

Preberi več

Suhe začimbe in zelišča

Začimbe in zelišča lahko jed zaokrožijo in jo povzdignejo, lahko pa jo tudi povsem uničijo. »Pri uporabi so pomembne izkušnje, znanje in kakovost ...

Preberi več

Jogurt za vsak dan

Jogurt je eno tistih osnovnih živil, ki jih imamo skoraj vedno v hladilniku – naj bo navadni ali sadni, morda je grški, najpogosteje ...

Preberi več