Vse zgodbe (401)
Galerija okusov
Prvi pomladni petek je restavracija Galerija okusov tudi uradno odprla svoja vrata. O tem so v kulinaričnih krogih šušljali že mesece. Restavracija, ki ...
Preberi večSardela – najbolj zaželena drobna riba
Sardeli bi lahko rekli tudi ribja princeska. Tako drobna, lepa in zaželena je kot vitka princeska iz pravljic. Ko se poleti pridružim ribičem ...
Preberi večUroš Jakša
Uroš Jakša je pred natanko dvema letoma postal vodja kuhinje zanimivega projekta Gostilna dela. Gre za socialno podjetje, ki daje priložnost mladostnikom brez ...
Preberi večSlovensko vinogradništvo
V naši reviji smo v vinskem delu predstavili številne domače in tuje pridelovalce vin in vinske pokrajine. Vsekakor je v naši zavesti, da ...
Preberi večPomlad na krožniku: regrat, trobentice in čemaž
Velikonočni prazniki so polni dobrot, ki napolnijo naše telo. Toda če upoštevamo tradicionalne jedi, so obroki pravilno sestavljeni in ne obremenijo toliko našega ...
Preberi večPotice – Nasveti za uspešno peko
Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in pust, nikakor pa ne sme manjkati ob velikonočnem zajtrku. Z upoštevanjem naših nasvetov ...
Preberi večV 14 burgerjih okrog sveta
Pridružite se nam na poti okrog sveta, na kateri si bomo ogledali burgerje in njihove polpetaste sorodnike iz mletega mesa: tu je seznam ...
Preberi večFrancoska strategija za promocijo kulinarike
Na prvi pomladni dan, 21. marca, bo več tisoč restavracij na petih kontinentih slavilo francosko kuhinjo. Globalni kulinarični dogodek Gout de France/Good France ...
Preberi večSkrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi
Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh ...
Preberi večSuhe začimbe in zelišča
Začimbe in zelišča lahko jed zaokrožijo in jo povzdignejo, lahko pa jo tudi povsem uničijo. »Pri uporabi so pomembne izkušnje, znanje in kakovost ...
Preberi večJogurt za vsak dan
Jogurt je eno tistih osnovnih živil, ki jih imamo skoraj vedno v hladilniku – naj bo navadni ali sadni, morda je grški, najpogosteje ...
Preberi več