Kako pripraviti topinambur?
Ste zgodaj jeseni videli, kako se na obronku kakšnega travnika ali v kotu starega vrta v soncu bleščijo manjši rumeni cvetovi, podobni sončnicam? ...
Preberi večOd grozdja do vina
Slovenci smo z vinom močno povezani, je del naše in tudi krščanske tradicije. Vino ni le pijača, ki vsebuje alkohol 'in po žilah ...
Preberi večLjubke meringe
Naj bo mraz ali vroč dan, snežne kuclje, vrhove in kepe najraje raziskujemo tam, kjer nam gre to najbolje od rok – v ...
Preberi večKulinarična jesen v Radovljici
V slikoviti Radovljici bosta oktober in november še posebno slastna.
Preberi večPenine Istenič proslavile 55. obletnico ustanovitve
V Peninah Istenič so obeležili 55. let od ustanovitve družinskega podjetja in hkrati javnosti predstavili tretjo generacijo, saj v posel tudi uradno vstopata ...
Preberi večIzjemni slovenski chefinji postali del mednarodnega projekta Solaire Tables
V četrtek, 28. septembra, je potekala otvoritev projekta Veuve Clicquot Solaire Tables, ki ga je znana francoska hiša šampanjcev vzpostavila z namenom oblikovanja ...
Preberi večIzziv meseca: govedina po burgundsko
Kuhanje z vinom je vedno odlično … tudi kadar vino dodamo jedi. A šalo na stran, saj za to pri pripravi govedine po ...
Preberi večSte se že spoprijateljili s hariso?
Ko boste hariso enkrat dobro spoznali, si boste težko predstavljali življenje brez nje. Veseli nas, da lahko z našimi recepti pripomoremo k temu ...
Preberi večOdlična novica za ljubitelje čokolade
Prva trgovina Lindt v Sloveniji se je nedavno odprla v sklopu trgovine Maxi Ljubljana.
Preberi večKaj nas nauči: golaž
Kje še lahko jemo dober golaž? V kateri obcestni gostilni te po njem ne peče zgaga od podmeta? V kateri menzi je za ...
Preberi več