Nekaj nasvetov za nabiranje divjih rastlin

Spomladi bi se težko odrekli nabiranju prvega regrata ali čemaža. Vseeno je dobro, če si najprej preberete nekaj nasvetov za varno nabiranje in ...

Preberi več

Zdravko Kramar

Kemija med Zdravkom Kramarjem in beluši obstaja samo v prenesenem pomenu. Pri gojenju te zelenjave namreč ne uporablja prav nobenih umetnih gnojil in ...

Preberi več

Domače, ne chefovske omake

Razkrinkajmo mit o visokih omakah, brez katerih ni visoke kuhinje, in začnimo v domači kuhinji končno uporabljati omake tako, da sicer ne bodo ...

Preberi več

Velikonočna šunka in kar od nje ostane

Za veliko noč bo seveda na mizi šunka. Verjetno velika. Morda prevelika. Ampak vsekakor slastna, kot se za ta praznik spodobi. In zagotovo ...

Preberi več

Kuhljanje v domači pečici

Če imate pečico, potem lahko pozabite na vse lonce, ki so jih polne omare, in jih zamenjate za litoželezno posodo s težkim in ...

Preberi več

Ne hiti še doma

Počasi se daleč pride! Zdaj pozimi še toliko bolj. Zakaj se nam, torej, ves čas in povsod tako mudi? Ne le na cesti. ...

Preberi več

Miti in resnice o mleku

Kravje mleko je bilo kot osnovno živilo od nekdaj samoumeven del zdrave in uravnotežene prehrane, kar nenadoma pa je postalo prava senzacija. V ...

Preberi več

Torta St. Honoré

Francoska klasika, ki vedno naredi vtis!

Preberi več

Piškoti za čajanko

Ste si zaželeli čaja, pa potrebujete ideje za piškote? Da bo čajanka res popolna, smo pripravili nekaj predlogov izvrstnih domačih piškotov, ki se ...

Preberi več

Nekaj splošnih nasvetov za barvanje pirhov

Kako doseči najboljše rezultate pri barvanju pirhov?

Preberi več

Naravno pobarvani pirhi

Morda vas mika, da bi ob klasičnih rdečih pirhih naredili tudi še kakšne druge – in se ob tem izognili umetnim barvam. Narava ...

Preberi več

Klasični zrezki

Najbolj znamenit in priljubljen je dunajski, ki ga Dunajčani jemljejo zelo resno in natančno vedo, kakšen morati biti: telečji, paniran v moki, jajcu ...

Preberi več