Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oziroma spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?
Moj prvi spomin na hrano so seveda arome iz mamine kuhinje.
Zakaj ste postali kuhar?
Kuhar sem postal zaradi ljubezni do hrane in zato, ker je poklic ustvarjalen.
Vaš kuharski slog?
Mediteranski z noto kreativnosti.
Tradicionalna ali moderna kuhinja?
Tradicionalna z dodatkom moderne kuhinje.
Po kom se zgledujete pri kuhanju oz. kdo je vaš »kuharski heroj«?
Moji »heroji« so bratje Roca iz restavracije El Celler de Can Roca v Gironi v Kataloniji.
Najljubše opravilo v kuhinji?
Ustvarjanje novih krožnikov.
Najmanj ljubo opravilo v kuhinji?
Rutina.
Iz katerega živila najraje ustvarjate?
Iz rib.
Katero jed, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili?
Najbolj mi je v spominu ostala moja jed: tuna, pečena v sipini skorjici.
Najljubša knjiga o kuhanju (kuharska ali leposlovna, biografska …)?
Knjiga Damare bratov Enrica in Roberta Cérea iz restavracije Da Vittorio v Bergamu.
Na kaj ste najbolj ponosni?
Na svoje delo.
Kuharski nasvet našim bralcem?
Izbirajte vedno najboljše in sezonske surovine.