Glasujte za svojo najljubšo restavracijo!
The Slovenia Restaurant Awards – izbor najboljših slovenskih restavracij se vrača že četrto leto zapored. Do konca marca lahko torej znova glasujete za svoje favorite ter soustvarite kulinarično prepoznavnost Slovenije.
Članek je objavljen na Dobertek.com
Slovenija je v zadnjih letih postala priljubljena gastronomska destinacija, na kulinarični zemljevid pa nas je umestil tudi častni naziv Evropske gastronomske regije za leto 2021. K prepoznavnosti restavracij prispeva tudi glasovanje za najboljše restavracije, vsako leto po izboru pa izide knjiga The Slovenia Restaurants, odličen sopotnik na poteh, ki jih želite dodatno kulinarično začiniti.
Kako glasovati?
Glasovanje poteka v več fazah, vaš glas, glas javnosti, pa šteje 25 % končne ocene. Februarja je strokovni odbor podal ocene širšega nabora restavracij iz štirih makro regij – Alpske Slovenije, Sredozemske in kraške Slovenije, Termalno panonske Slovenije ter Ljubljane in osrednje Slovenije, sedaj pa ste na vrsti vi.
Kam se najraje odpravite na družinsko kosilo? Kam bi peljali eminentne goste, angleško kraljico, tasta in taščo? Ob misli na katero sladico se vam še vedno cedijo sline? Kateri natakar ima najprijaznejši nasmeh?
Ocenjevanje poteka v skladu s tremi kriteriji, in sicer lahko glasujete za:
- restavracijo, ki mora biti odprta vsaj eno leto,
- hrano in pijačo, pri čemer ocenjujete raznolikost, kakovost sestavin, predstavitev jedi, inovativnost ter spajanje s pijačo, ter
- storitev, torej pozdrav, sprejem, postrežbo in znanje osebja.
Glasujte tukaj
Na osnovi obeh glasovanj bodo na zaključnem dogodku (datum bo objavljen kasneje) v restavraciji Evergreen v Smledniku podelili naslednje nagrade:
Regionalne nagrade za restavracije:
- Najboljše iz NATIONAL TOP 3
- Najboljša restavracija Osrednje Slovenije in Ljubljane
- Najboljša restavracija Alpske Slovenije
- Najboljša restavracija Termalno in panonske Slovenije
- Najboljša restavracija Mediteranske in kraške Slovenije
Nove nagrade za restavracije:
- Najboljši družbeni profil restavracije
- Najboljši ‘foodie vplivnež’
- Najboljši ‘food fotograf’
- Najboljša restavracija po mnenju ljudstva VOX POPULI
- Najboljša Gostilna Slovenije
- Najboljša hotelska restavracija
- Najboljši novinec
Alpska Slovenija
Hiša Franko, Vila Podvin, Restavracija Mak, Gostilna Krištof, Restavracija Sedem, Gostilna Ančka, Hiša Raduha, Gostilna Grič, Rožmarin, Gostilna Lectar, City Terasa, Gostilna Pri treh ribnikih, Fudo, Gostilna Lešnik, Hiša Polonka, Gostilna Kunstelj, Restavracija Milka, Gostilna in penzion Resje, Hotel Plesnik, Miza za štiri, Restavracija Topli Val, Gostilna Maribor, Gostilna Pr’ Bizjak, Gostilna Delalut, Dom na Joštu, Vila Prešeren, Restavracija 1906.
Mediteranska & Kraška Slovenija
Gostilna pri Lojzetu – Dvorec Zemono, Domačija Butul, Domačija Majerija, Domačija Belica, Hiša Torkla, Gostilna Kobjeglava, Gostilna Mahorčič, COB, Domačija Kabaj Morel, Okrepčevalnica Ruj, Pikol, Turistična Kmetija Arkade Cigoj, Restavracija Dam, Nejka in Uroš Klinec, Špacapanova hiša, Gostilna Podfarovž, Gostilna Ribič, Restavracija hotela Marina, Restavracija Capra, Kužina Stara šola, Gostilna pri Mari, Etna, Gostilna Za gradom “Rodica”, Gostilna Bujol, Gostilna Žeja, Chang, Aviopub, Restavracija Noro, Restavracija Kamin, Hiša Marica, Domačija Šajna.
Termalna Panonska Slovenija
Hiša Denk, Gostilna Rajh, Gostilna Repovž, Galerija okusov, Pavus – Grad Tabor, Ošterija Debeluh, Domačija Vino Gaube, Tri lučke, Gostilna in pivnica Stari Pisker, Domačija Novak, Gostilna Šiker, Hiša Fink, Gostilna Francl, Gostilna Kunst, Restavracija Kodila, Restavracija Grad Otočec, Taverna Kupljen, Gostilna Ribič, Gostilna Grabar, Gostilna Šempeter, Gostilna Vovko, Restavracija Amon.
Ljubljana & Osrednja Slovenija
JB Restavracija, Restavracija Strelec, Gostišče Grič, Restavracija Atelje, Tabar, Gostilna Dvor Jezeršek, Monstera Bistro, Gostilna Mihovec, Evergreen, Restavracija Cubo, Gostilna na Gradu, Gostilna Čubr, Danilo – gostilna & vinoteka, Restavracija As, Argentino, Gostilna Kovač, Okrepčevalnica Čompa, Gostilnica 5-6kg, Japonska restavracija Maru, Gostilna Skaručna, Altroke, Kendov dvorec, Gostilna Belšak, Gostilna Pr Kopač, EK Bistro, Gostilna Pri Kuklju, Restavracija Maxim, Kralj Žara, Boschtiz, Kult316, Sushimama, B-restavracija, Gostilna Repnik, Harfa, Ošterija Pr’Noni, Gostilna Jakob Franc, Gostilna Ledinek, Gostilna Pr Čop, Gostilna pod Krvavcem, Domačija Javornik, Restavracija Slon 1552, Pri žabarju, Krtina D’Ampezzo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.