Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami

Ocvrti telečji zrezki v panadi z limono, parmezanom in pinjolami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 tanki telečji zrezki
- 3 rezine belega kruha
- naribana lupina 1 neškropljene limone
- 50 g naribanega parmezana
- 50 g pinjol
- rožmarinovi lističi
- 3 žlice moke
- 2 stepeni jajci
- sol
- olje za cvrenje
- 4 limonovi krhlji, ko postrežemo
Priprava
Telečjim zrezkom odstranimo vse žilice in zrezke med dvema plastema prozorne folije potolčemo, da so debeli 5 mm.
Natrgane kose belega kruha, naribano limonovo lupino in parmezan, pinjole in rožmarinove lističe damo v posodo kuhinjskega mešalnika in zdrobimo v fine drobtine. Preložimo jih na plitek krožnik.
Telečje zrezke solimo, povaljamo v moki, otresemo, pomočimo v stepenih jajcih in nato položimo na pripravljene drobtine. Prekrijemo jih z drobtinami in rahlo pritisnemo. Olje za cvrenje segrejemo. S paniranih zrezkov otresemo odvečno panado in jih ocvremo v vročem olju, na vsaki strani 2 do 3 minute. Odcedimo jih na papirnati kuhinjski brisači. Na krožnike damo ocvrte zrezke, priložimo še krhelj limone in takoj postrežemo. Zraven tekneta hrustljava solata ali kuhana zelenjava.
Nasvet
Tako lahko pripravimo tudi svinjske, piščančje ali puranje zrezke.
© Dedal d. o. o., 2023.
Vse pravice pridržane.
Založba Dedal je bila ustanovljena leta 1991 v Ljubljani. Zaradi naše velike ljubezni do živali smo najprej začeli izdajati revijo Moj pes, prvo slovensko revijo o živalih, in knjige s področja kinologije. Leta 1995 smo natisnili prvo številko kulinarične revije Dober tek, ki je danes vodilna na svojem področju in eden najbolj branih kulinaričnih mesečnikov v Sloveniji. V uredništvu revije Dober tek nastajajo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, ki so postale prodajne uspešnice. Da pa ne bi bili »le« založniki in bi kulinariko z bralci delili tudi v praksi, organiziramo tudi kuharske tečaje, vinske delavnice, zanimive degustacije in se z bralci odpravljamo na kulinarične izlete.
Obenem ustvarjamo kulinarične vsebine, publikacije in kulinarične dogodke za podjetja.