Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Goveji zrezki z omako iz kozjega sira
Ta omaka iz kozjega sira je kremasta in se lepo prilega zrezku.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2011
ČAS PRIPRAVE: 1 ura 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
- 2 žlici oljčnega olja
- 1–2 žlički svežih lističev timijana
- 150 g mehkega kozjega sira
- 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
- 1 žlica celega zelenega popra
- 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
- sol
- poper
- 2 pesti vodne kreše
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in vsakega narežemo na 8 delov. Damo jih v pekač, posujemo s timijanovimi lističi in prelijemo z oljem. Pečemo 35 do 45 minut, da postanejo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Vmes krompir enkrat obrnemo.
Medtem kozji sir narežemo na manjše kose in ga raztopimo, lahko tudi v mikrovalovni pečici. Primešamo mu še smetano in vse skupaj še malo segrevamo, da nastane omaka. Dodamo ji še malo soli in rahlo strt cel poper ter premešamo.
Na močnem ognju segrejemo ponev. Zrezke začinimo s črnim poprom in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, če želimo še rahlo surove, ali pa 4 minute, če želimo dobro pečene. Omako razdelimo v dve skodelici in ju postrežemo k zrezkoma s krompirjem. Priložimo še vodno krešo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.