Sestavine

  • 2 velika krompirja za peko (prib. 500 g)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1–2 žlički svežih lističev timijana
  • 150 g mehkega kozjega sira
  • 3 žlice kisle smetane ali crème fraîche
  • 1 žlica celega zelenega popra
  • 2 za prst debela zrezka iz govejega hrbta (vsak po 200 g)
  • sol
  • poper
  • 2 pesti vodne kreše

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Krompir operemo in vsakega narežemo na 8 delov. Damo jih v pekač, posujemo s timijanovimi lističi in prelijemo z oljem. Pečemo 35 do 45 minut, da postanejo zunaj hrustljavi, znotraj pa mehki. Vmes krompir enkrat obrnemo.

2.

Medtem kozji sir narežemo na manjše kose in ga raztopimo, lahko tudi v mikrovalovni pečici. Primešamo mu še smetano in vse skupaj še malo segrevamo, da nastane omaka. Dodamo ji še malo soli in rahlo strt cel poper ter premešamo.

3.

Na močnem ognju segrejemo ponev. Zrezke začinimo s črnim poprom in jih na vsaki strani pečemo približno 2 minuti, če želimo še rahlo surove, ali pa 4 minute, če želimo dobro pečene. Omako razdelimo v dve skodelici in ju postrežemo k zrezkoma s krompirjem. Priložimo še vodno krešo.

23