Sestavine

  • 500 g bele moke
  • 40 g kvasa
  • 60 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 2 jajci
  • pribl. 2 dl mleka
  • šilce ruma
  • limonova ali pomarančna lupina
  • vaniljev sladkor
  • sol

čokoladni nadev

  • 300 g naribane jedilne čokolade
  • 100 g masla
  • 150 g sladkorja
  • 150 g mletih blanširanih mandljev
  • 2 jajci
  • 50 g piškotnih drobtin
  • ½ dl sladke smetane
  • 2 žlici ruma
  • jajce za premaz

Priprava

1.

Za pripravo testa sledite navodilom za pripravo korenčkove potice.

2.

Za nadev maslo in sladkor penasto umešamo, nato počasi primešamo jajca, sladko smetano, naribano čokolado in rum. Temperatura nadeva naj bo enaka temperaturi testa.

3.

Testo razvaljamo in ga narežemo na trakove, dolge toliko, kot je dvakratna dolžina premera modelčkov. Približno 6 cm široko jih namažemo s čokoladnim nadevom, potresemo z mletimi mandlji in piškotnimi drobtinami ter zvijemo do konca nadeva.

4.

Ob robu nadeva testo premažemo z jajcem, odrežemo in rob zlepimo.

5.

Ponovimo s preostalim testom in nadevom.

6.

Potičke položimo v namaščene modelčke in nadaljujemo kot v receptu za korenčkovo potico, le da male potičke pečemo 12 minut.

13