Pečena postrv, nadevana s kuskusom
Ta postrv vas bo naravnost očarala!
Pečena postrv, nadevana s kuskusom
Ta postrv vas bo naravnost očarala!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 očiščeni postrvji fileji
- 1,5 dl vroče zelenjavne jušne osnove
- 50 g kuskusa
- 1 žlica rahlo popraženih pinjol
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- naribana lupinica in sok 1 limone
- sol
- poper
- malo oljčnega olja za premaz folije
Priprava
Kuskus stresemo v skledo, prelijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo, pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in pustimo, da nabreka. Ko vsrka vso tekočino, vmešamo pinjole, peteršilj, limonovo lupinico in sok. Solimo in popramo po okusu.
Pečico segrejemo na 200 °C. Dva kosa aluminijaste folije rahlo premažemo z oljčnim oljem. Ribje fileje začinimo s soljo in poprom in iz njih naredimo dva »sendviča« s kuskusom v sredini (stran s kožo naj bo na zunanji strani). Vsakega zavijemo v svojo folijo in pečemo 15 do 20 minut. Postrežemo s krompirjem, kuhanim v sopari, in solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.