Sestavine

  • 1 večja ali 2 manjši lubenici
  • 2,5 dl limonovega soka
  • 100 g svetlega rjavega sladkorja
  • 1 liter sodavice
  • 1 limeta
  • majhna pest mete
  • zdrobljen led

Priprava

1.

Lubenici odrežemo vrh in z veliko žlico izdolbemo meso. Ob tem izločimo semena. Lubenično meso damo v mešalnik, dodamo limonov sok in sladkor ter vse zmeljemo v pire (to lahko naredimo tudi v visoki posodi s paličnim mešalnikom). Pire skozi sito pretlačimo v skledo in primešamo sodavico.

2.

V izdolbeno lubenico damo nekaj ledu in jo napolnimo z lubenično limonado. Pijačo, ki ostane, postrežemo v vrču z rezinami limete in meto. Posebej pripravimo še dodaten zdrobljen led, da si ga gostje lahko dodajajo sami.

Lubenični koktajl

Medtem ko otroci uživajo v osvežilni lubenični limonadi, si starši lahko privoščijo nadgrajeno različico – kanec žganjice tale poletni napitek spremeni v osvežilen koktajl. V visok kozarec damo šilce tekile in malo ledu ter prelijemo z lubenično limonado. Enako dobro se obnese beli rum.

3