Sestavine

  • 400 g pečenic
  • 375 g razvaljanega listnatega testa
  • 1 žlica koromačevih semen
  • 1 jajce

Priprava

1.

Klobasam odstranimo ovoj. Maso stresemo v skledo, ga z rokami zrahljamo, pognetemo in oblikujemo dve krogli. Eno položimo na dolg kos prozorne kuhinjske folije in jo oblikujemo v valj, dolg približno 30 cm. Tesno ga ovijemo s folijo, ga položimo na krožnik ali pladenj in spravimo v hladilnik. Postopek ponovimo z drugo kroglo klobasnega mesa.

2.

Pečico segrejemo na 200 °C. Testo položimo na delovno površino in ga po dolžini razrežemo na štiri enake trakove. Dva trakova nekoliko razvaljamo, tako da merita v dolžino 40 cm in v širino 10 cm. Odvijemo mesena valja, ju po dolgem položimo na sredino pravokotnikov in vsakega potresemo s polovico koromačevih semen. Na vsaki strain valja naredimo v testo zareze od roba do valja, in sicer v enakomernih presledkih, tako da dobimo 2 cm široke trakove. Testo na krajših koncih valjev zavihamo navznoter. Nato drugega za drugim dvigujemo testene trakove in jih polagamo čez mesni valj, izmenično z vsake strain enega. Tako oba oblečemo v testo. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in položimo na pekač.

3.

Preostala pravokotnika iz testa po dolžini prerežemo na tri trakove, iz katerih spletemo kito. Kiti po dolžini položimo na zvitka in ju premažemo z jajcem.

4.

Pečemo 40 minut oziroma tako dolgo, da testo naraste in se zlatorumeno zapeče. Zvitka vzamemo iz pečice, ju prenesemo na veliko desko in narežemo – ali pa pustimo gostom, da si sami postrežejo. Rezine ponudimo vroče ali hladne.

Pripravimo vnaprej

Klobasna zvitka s testenima kitama vred naredimo prejšnji večer, spečemo pa ju, preden ju nameravamo postreči. Nepečena zvitka lahko tudi shranimo v zamrzovalniku in ju odtajamo dan pred peko.

9