Sestavine

  • 1 žlica repičnega olja
  • 2 čebuli
  • 20 g suhih jurčkov
  • 1 zelenjavna jušna kocka
  • 300 g šampinjonov ali drugih gob
  • 2 stroki česna
  • 300 g krompirja
  • 2 žlički svežega timijana
  • 4 korenčki
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 50 g orehovih jedrc

Priprava

1.

Čebulo razpolovimo in narežemo na lističe. Šampinjone narežemo na koščke, česen drobno naribamo, krompir in korenček olupimo in narežemo na kockice, peteršilj sesekljamo.

2.

V veliki kozici segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 10 minut, da se zlato obarva. Medtem suhe jurčke prelijemo z 1,2 litra kropa in vmešamo jušno osnovo.

3.

V kozico dodamo sveže gobe, česen, timijan in korenje ter pražimo, da se gobe zmehčajo in rahlo obarvajo. Prilijemo namočene jurčke s tekočino vred, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Vmešamo peteršilj, po okusu solimo in popramo. Juho razdelimo na krožnike in na vsako porcijo kanemo 2 žlici jogurta in posujemo z nalomljenimi orehi.

5