Sestavine

  • 2 kosa račjih prsi s kožo
  • sol in poper
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • šopek mlade čebulice
  • 100 g mešanice rukole in vodne kreše

preliv

  • 1 nariban strok česna
  • 1 žlička sveže naribanega ingverja
  • 2 žlici sojine omake
  • 3 žlice medu

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Kožo račjih prsi zarežemo, solimo in popramo. Na visoki temperaturi segrejemo oplasteno ponev, vanjo položimo račje prsi s kožo navzdol in pečemo 4 minute ali toliko časa, da se koža hrustljavo zapeče. Obrnemo jih in na hitro popečemo še na drugi strani, nato jih prenesemo v pekač.

2.

Zmešamo vse sestavine za preliv. 2   žlici preliva prihranimo, s preostalim pa prelijemo račje prsi. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 minut, če želimo rožnato meso, ali dlje, če nam je ljubše bolj pečeno. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati 4 minute, nato meso narežemo na trakove

3.

Paradižničke razpolovimo, čebulico poševno narežemo na kolobarje in oboje pomešamo z rukolo, vodno krešo in trakci račjega mesa. Pokapamo s preostalim prelivom in postrežemo.

7