Splakovanje jagod
piše: uredništvo
20V: Kakšen je najprimernejši način za pranje jagod? Zdi se mi, da se voda na jagode kar prime in uniči njihov intenzivni okus.
O: Res je, jagode (podobno kot gobe) zelo hitro vpijajo vodo, zato najprej preverite, ali morate jagode sploh prati – če ste jih nabrali na svojem vrtu in veste, da jih je zalivala le deževnica, pranje ni potrebno. Če pa jagode kupite, jih operite, še preden odstranite pecelj in zeleno muho. Tako voda ne bo prodrla v notranjost jagode in razvodenila okusa. Jagode postavite v cedilo in jih zelo na hitro splaknite pod blagim curkom hladne tekoče vode, nato odvečno vodo z njih nežno popivnajte s papirnato brisačko.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.