Sestavine

  • 200 g koruznih kosmičev z medom in oreški
  • 2 kozarca (po 400 g) čokoladnolešnikovega namaza
  • 180 g polnomastnega kremnega sira
  • 1 žlica popraženih in nasekljanih lešnikov za okras

Priprava

1.

Koruzne kosmiče in pol kozarca čokoladno-lešnikovega namaza damo v skledo in dobro zmešamo – nič za to, če pri tem zdrobimo kosmiče. Mešanico pritisnemo ob dno modla za torte premera 23 cm.

2.

V drugi skledi gladko stepemo kremni sir, nato vanj vmešamo preostali čokoladno-lešnikov namaz. Mešanico razporedimo na podlago iz kosmičev, jo poravnamo in model tesno zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Postavimo v zamrzovalnik čez noč.

3.

Torto vzamemo iz zamrzovalnika 30 minut pred postrežbo oziroma počakamo toliko časa, da jo lahko narežemo z ostrim nožem. Ob robu jo posujemo z lešniki, narežemo in ponudimo.

Nasvet

Čokoladno-lešnikova ledena sirčkova torta se v zamrzovalniku obdrži 1 mesec.

1