Olje vloženih oliv
piše: Eva Lunc
7piše: Eva Lunc
7O: Prav imate, če gre za kakovostno oljčno olje, ga nikakor ne gre zavreči. Oljčno olje, v katero so vložene olive, lahko vsebuje tudi druge začimbe, predvsem sol in vodo iz oliv, zato morda ni najprimernejše za kuhanje, saj utegne brizgati, a je čudovito za solatne polivke oziroma za zabelo. Ker je po navadi že slano, mu je treba dodati samo še kanec limonovega soka, kisa ali po okusu tudi kakšno dišavnico.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.