Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 8 piščančjih stegen s kožo in kostjo
  • 1 čebula
  • 200 g slanine
  • 1 korenček
  • 1 glavica pomladanskega zelja ali listnatega ohrovta
  • 6 dl piščančje jušne osnove
  • 300 g mladega krompirja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici pesta iz bazilike
  • sol
  • poper
  • hrustljav kruh, ko postrežemo

Priprava

1.

Čebulo in korenček olupimo, čebulo narežemo na rezine, korenček pa nasekljamo. Slanino narežemo na kockice. Zeljne liste narežemo na trakove, krompir olupimo in narežemo na kocke.

2.

Olje segrejemo v veliki kozici s pokrovko. Začinimo piščančja stegna in jih zlato rjavo popečemo z vseh strani. Piščanca odstavimo na krožnik, v posodo pa damo čebulo in slanino ter pražimo 5 minut, da se zmehčata in rahlo obarvata.

3.

Piščanca vrnemo v kozico in dodamo preostale sestavine, razen kisle smetane in pesta. Obilno začinimo s sveže mletim črnim poprom. Zavremo, pokrijemo in pustimo rahlo vreti 30 do 40 minut, da se krompir zmehča in piščanec skuha.

4.

Vmešamo kislo smetano in pesto. Po želji postrežemo s kruhom.

26