Kakšni so popolni krofi?
piše: Barbara Slivnik
Članek je objavljen v reviji Dober tek, Februar 2020
piše: Barbara Slivnik
Članek je objavljen v reviji Dober tek, Februar 2020
Prihaja pust in z njim krofi! Nasvetov, kako pripraviti popolne krofe, je seveda vsaj toliko, kolikor je gospodinj, ki so pisale recepte v od čezmerne rabe obrabljene zvežčiče, in slaščičarjev, ki so raznolike recepte za krofe vsako leto znova ustvarjali za našo revijo.
V skladu s tem smo letos pripravili nabor nekoliko manj pogostih nasvetov, takih, ki bi si jih v brk mrmrale namrgodene gospodinje z leti izkušenj, ko bi vas spremljale pri vašem prvem poskusu priprave krofov …
Ker nikoli ne veš, kako veliki so rumenjaki in kako se bo moka obnašala, ko ji bo dodan kvasec, se lahko mimogrede primeri, da bo testo premehko. To napako je mogoče zlahka odpraviti, če prihraniš malo moke, ki jo premehkemu testu dodaš naknadno. Prav tako je nekaj moke treba prihraniti za posipanje površine, na kateri bomo izrezovali krofe.
…
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.