Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah
Pečeni kosmiči z borovnicami in oreški
Kosmiče si lahko pripravite že dan prej, da bo zajtrk naslednje jutro pripravljen v manj kot 5 minutah
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2020
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 5 dl mandljevega napitka
- 200 g ovsenih kosmičev
- 2 žlici mandljevega masla
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 jajce
- 1 majhna zrela banana
- 1⁄2 žličke mandljevega ali 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome (po želji)
- 450 g borovnic in še malo, ko postrežemo
- 30 g neblanširanih mandljev
ko postrežemo
- mleko ali jogurt
- med
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Jajce razžvrkljamo, banano pretlačimo, mandlje grobo narežemo. Vse sestavine zmešamo v veliki skledi.
Mešanico predenemo v pekač ali drugo nepregorno posodo in jo pečemo 30 do 35 minut, da je v sredini zelo vroča. Postrežemo toplo z mlekom ali jogurtom in medom, po vrhu pa lahko posujemo še nekaj borovnic.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.