Sestavine

  • 350 g maskarponeja
  • 1⁄2 majhnega šopka drobnjaka
  • 150 g grojerja ali drugega trdega sira
  • 8 palačink
  • 350 g kuhane šunke ali dimljenega lososa
  • sol in črni poper

Priprava

1.

Drobnjak drobno narežemo in nastrgamo sir.

2.

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Maskarpone premešamo, da se razrahlja, nato vanj vmešamo skoraj ves drobnjak (malo ga prihranimo za posip) in polovico sira ter obilno solimo in popramo.

3.

Plitev pravokoten pekač obložimo s papirjem za peko. Polovico vsake palačinke premažemo s kremo iz maskarponeja, ki jo obložimo s kuhano šunko (če uporabljamo lososa, na tej točki palačinke namažemo samo s kremo iz maskarponeja, z lososom pa jih obložimo, ko so pečene, tik preden jih postrežemo). Palačinke prepognemo čez polovico in nato še enkrat, da dobimo trikotnike. Preložimo jih na pekač in potresemo s preostalim sirom. Pečemo jih 15 minut oziroma tako dolgo, da se palačinke zlato zapečejo, sir pa se začne po malem napihovati. Potresemo z nekaj drobnjaka in postrežemo.

2