Sestavine

peteršiljev pesto

  • 100 g peteršilja
  • 1 strok česna
  • 40 g indijskih oreškov
  • 1,2 dl ekstra deviškega oljčnega olja
  • 40 g nastrganega parmezana in po želji še malo, ko postrežemo
  • nastrgana lupinica 1 bio limone
  • sol in poper
  • 500 g njokov
  • 450 g stročjega fižola
  • sol

Priprava

1.

Peteršilj osmukamo in stebla zavržemo. Indijske oreške popražimo. Stroke fižola prerežemo na pol.

2.

Peteršilj grobo nasekljamo in ga stresemo v multipraktik skupaj s česnom, oreški in oljem. Vse zmeljemo do gladkega. Zmes postrgamo v skledo in primešamo parmezan, limonovo lupinico, sol in poper. Postavimo na stran.

3.

Večjo kozico napolnimo z vodo, ki jo malce solimo in zavremo. Vanjo stresemo njoke in stročji fižol ter pustimo vreti 2 do 3 minute, da njoki splavajo na površje. Nato njoke in fižol odcedimo ter na hitro zmešamo s pestom. Jed razdelimo v štiri sklede in po želji potresemo s še malo nastrganega parmezana.

3